Trige Menighedsråd var repræsenteret side om side med boldklubben, spejderne og andre lokale foreninger, da der i fredags blev afholdt Åben By på Trige Søndergård.

Masser af Trige-borgere kiggede forbi da lokale foreninger i fredags klokken 15-20 for første gang havde indbudt til et Åben By-arrangement på Trige Søndergård. Her kunne lokale foreninger og aktører gøre opmærksom på sig selv.

»Kirken er jo en stor og vigtig del af lokalsamfundet. Vi samarbejder med mange af foreningerne om alverdens ting, og som kirke er vi en del af menneskers liv. Derfor skal vi selvfølgelig også være her,« siger sognepræst Trine Gjørtz om berettigelsen i kirkens tilstedeværelse ved Åben By-arrangementet.

Og hvordan reagerer borgerne på kirkens tilstedeværelse?

»Jeg tror, at de synes det er fint. Jeg har talt med rigtigt mange mennesker. Det er dejligt at hilse på folk, som måske kun har set et billede af mig. Jeg synes, det er skønt at snakke med folk, og så har vi lavet denne lille gimmick med kåringen af ‘Årets altervin”. Det synes folk er sjovt. Vi får høvlet lidt af trappetrinnet ind til kirken med et arrangement som dette,« sammenfatter Trine Gjørtz.

Ved kåringen af årets altervin fik gæsterne ved menighedsrådets stand serveret smagsprøver på den gængse altervin, en portvin og Ribena-saft. Den spøg gav anledning til gode snakke. Det var muligt at afgive stemmer, der vist nok faldt ud til portvinens gunst.

»Gimmicken med årets altervin var jo primært for at skabe noget snak, og for at vise, at det ikke altid behøver at være meget stift og konservativt, når man er kirke. Man kan også godt lave lidt sjov,« påpeger Trine Gjørtz.

Vigtig dialog

Det var også muligt at vinde bogpræmier i en quiz med kirkelige spørgsmål, hvor de fleste kunne være med: »Hvor ligger kirken?«, »Hvad hedder brødet som gives til nadver?«, »Hvem havde en ark?« etc.

Men vigtigst for Trine Gjørtz var muligheden for at komme i dialog med byens borgere, og gøre opmærksom på de aktivitetstilbud Trige Sogn har at byde på, i både kirke og sognegård.

»Jeg har talt med rigtigt mange mennesker, som jeg ellers ikke ville have haft lejlighed til at tale med. Eksempelvis har jeg lige talt med et par, som er flyttet her til byen for lidt over et år siden. Her kunne jeg fortælle dem om de tilbud, vi har, f.eks. foredrag, samtalesaloner, vore gudstjenester osv. Parret sagde, at de synes det lød spændende. Jeg tror også, at når man her får sat et ansigt på, så er det nemmere at komme ind i kirken frem for at det bare er et navn i avisen,« siger Trine Gjørtz.

Sognepræst Trine Gjørtz havde ved Åben By-arrangementet på Trige Søndergård mulighed for at tale med borgere i alle aldre, her Sophia med sin mormor Mette.

En gimmick med kåring af ‘Årets Altervin’ var et tilløbsstykke ved Åben By-arrangementet. Kandidaterne talte Ribena-saft, den nuværende altervin, og en portvin. Sidstnævnte var mest populært blandt de som afgav stemme.

Besøget var stort og snakkelysten tilsvarende ved Åben By-arrangementet på Trige Søndergård. Mange gjorde stop for en snak ved Trige Menighedsråds stand.