Den årlige studietur i Højskolen Vildrosen går til Museet for Religiøs Kunst i Lemvig og finder sted fredag den 28. juni kl.10-17.

Vi vil specielt interessere os for Bodil Kaalund-samlingen. Grundstammen udgøres af de 159 originale bibelillustrationer, som Bodil Kaalund (1930-2016) udførte i årene 1984-91 til Bibelselskabets udgivelse af den nyoversatte Bibel fra 1992. De enkelte illustrationer måler 53 x 42,5 cm og er udført som akvarel over litografi. I samlingen findes også en række forarbejder til illustrationerne foruden enkelte, der ikke kom med i Bibelen.

Bodil Kaalund-samlingen består desuden af en række grafiske værker og malerier, der lægger sig op ad bibelillustrationerne og de mange kirkeudsmykninger, som Bodil Kaalund i årenes løb har udført. I alt er der i Bodil Kaalund-samlingen registreret 225 værker på papir, 21 malerier og 1 glasudsmykning.

Praktisk omkring studieturen:
Kl. 9.30: Afgang fra Trige Sognegård, Lergravvej 2.
Kl. 9.35: Afgang fra Spørring kirke
Kl. 11.30: Ankomst til smukke Lemvig. Vi holder en lille pause undervejs. I Lemvig spiser vi vores medbragte madkurve og besøger Lemvig Kirke. Måske bliver der tid til en lille gåtur med besøg i Damernes Magasin, som to søstre afhændede i en alder af 86 og 88 år, men butikken drives videre i samme, fine stil.
Derefter besøger vi det smukke Museet for Religiøs Kunst, som ligger ned til vandet. Her vil vi få serveret kaffe/te samt pæretærte i deres udsigtscafé.
Der forventes hjemkomst senest kl. 18.00.

Tilmelding efter  ”først-til-mølle-princippet” til Henny Hansen, Trige menighedsråd, på mail: hennyhansen@gmail.com eller mobil 3020 2899.

Trige menighedsråd yder et tilskud til studieturen, så prisen kan holdes på 225 kr. Man kan deltage uanset om man er medlem af højskolen eller ej, så du er velkommen til at tage ægtefælle/ven med.