Pr. 1. juli tiltræder 52-årige Trine Gjørtz som ny sognepræst i Trige, Ølsted og Spørring sogne.

Trine Gjørtz har gennem 11 år været kirkebogsførende sognepræst for Sydmors pastorat med de fire sogne Vejerslev, Øster Assels, Blidstrup og Vester Assels.

Herunder følger Trines præsentation af sig selv og om forløbet der har ført til, at vi snart kan byde hende velkommen i vore sogne.

I Præsteforeningens blad den 7. februar læste jeg følgende:

”Vi søger en ny præst til Trige, Ølsted og Spørring. Midt mellem landsbyfællesskab og storby. Vi har landsbyens nærhed og stærke fællesskab tæt på Aarhus’ puls og tilbud. Kirken er et vigtigt samlingspunkt i sognene – ikke bare omkring troslivet, men i høj grad også omkring det kulturelle og sociale liv. Der er gode faciliteter og kræfter omkring pastoratets kirker med et engageret personale, tre menighedsråd, mange frivillige og gode sognelokaler”.

Her er det! Tænkte jeg straks. Det er lige sådan et sted, jeg gerne vil være; nærhed og fællesskab – et sted, hvor kirken faktisk spiller en rolle – og ikke kun som kulisse for en træls artikel om de tomme kirkebænke i en avis.

For det betyder alt for mig i min gerning som præst, at der er mennesker at være kirke sammen med. Og at der så i opslaget også stod, at der allerede er etableret gode samarbejder med de lokale borger- og sportsforeninger, spejdere, lokalcenter, skole, ungdomsklubber og daginstitutioner – gjorde mig bare endnu mere nysgerrig. For mig er det nemlig vigtigt, at kirken ikke er lukket om sig selv, men også har sin plads i lokalsamfundet og netop arbejder sammen med andre. Vi har så meget, vi kan bruge hinanden til.

Jeg søgte – og fik stillingen.

Jeg hedder Trine Gjørtz (man behøver ikke udtale ”j”-et) og er 52 år. Jeg har tre børn Anna, 27 år, Rikke, 24 år, Jonathan, 22 år. Jeg er gift med Henrik Sejerkilde, som er debat- og kronikredaktør ved Jyllands-Posten, Henrik er far til Asta, 20 år.

Jeg blev færdiguddannet i 1998 fra Aarhus Universitet. Jeg har været præst i de fleste af årene, men har også haft et par år henholdsvis som coach i en kommune og som privatpraktiserende psykoterapeut. De seneste 11 år har jeg været sognepræst på Mors.

Med min alder var det naturligt at lave et skift i livet nu. Desuden rykker børnene mod Aarhus, og byens mange kulturtilbud trækker også.

Så jeg er glad, og jeg glæder mig rigtig meget til at møde jer alle snart!

Trine Gjørtz

Vi byder Trine velkommen i vore sogne og ser frem til et godt samarbejde.

Trine Gjørtz tiltræder 1. juli som sognepræst i Trige, Ølsted og Spørring sogne. Trine Gjørtz rykker i juli ind i præsteboligen ved Trige Sognegård med gemalen Henrik Sejerkilde.