Selvom det var en dejlig sommeraften udenfor, var der fuldt hus i Sognegården til en sommerkoncert tirsdag d. 4. juni.

De fremmødte lagde øre til et varieret program med aften- og sommersange af danske og udenlandske komponister sunget af mezzosopran Mette Korsgaard Djernes, akkompagneret af Mads Wadmann Pedersen. 

Repertoiret var bredt fra Mozarts ”Abendempfindung” over Carl Nielsens ”Solnedgang”, Edvard Griegs ”To brune øjne”, men også musik af Gabriel Faurè, Reynalde Hahn, Claude Debussy og Franz Schubert blev fremført med stor indlevelse, god fortolkning, og krydret med fortællinger om forfattere og komponister. 

Carl Nielsens ”Tit er jeg glad” ramte alle, og “Solveigs sang” af Edvard Grieg høstede stort bifald inden den var sunget til ende, men den understregede også Mette Djernes’ store mezzosopran til fulde. 

Tilhørerne slap dog ikke for at bidrage til aftenens underholdning. Fællessangene ”En yndig og frydefuld sommertid” og ”Du danske sommer” var deres bidrag. Efter et ekstranummer blev der budt på champagne og tapaskager og snakken gik livligt. 

Aftenens fremmøde lægger op til, at sådanne kulturelle events har interesse. Det første var ved præsentation af Sognegårdens nye flygel hvor pianist Lene Buch Rasmussen med sit spil gav tilhørerne en fornemmelse af, hvad dette flygel kan yde. 

Henny Hansen 

Mads Wadmann Pedersen og Mette Korsgaard Djernes fyldte Trige Sognegård med musikalsk sommerstemning ved koncerten 4. juni.

X