Trige Sognegårds nye flygel blev forleden indviet med en stemningsfuld koncert.

Ved koncerten gav Lene Buch Rasmussen blændende prøver på det nye instruments formåen med musik komponeret af Ludvig van Beethoven, Robert Schumann og Edvard Grieg.

Ikke mindst vakte den smukke ‘Adagio cantabile’ fra Beethovens klaversonate opus 13 og Griegs tilsvarende stemningsfulde ‘Bryllupsdag på Troldhaugen’ genhørets glæde hos publikum.

Således behørigt indviet er det nu sognegårdens daglige brugere og ikke mindst organist Cecilie Harbo Pedersen, der får glæde af det nye Schimmel flygel, som er indkøbt med støtte fra Købmand Herman Sallings Fond.

»Det er ingen hemmelighed, at vi har fået foræret et stor pose penge, en donation fra Købmand Herman Sallings Fond. Sammen med menighedsrådets egne midler har det muliggjort erhvervelsen af dette dejlige instrument,« indledte organist Cecilie Harbo Pedersen sin velkomst.

»Det er vi meget taknemmelige for, især jeg som kommer til at spille på det, så vi vil gerne rette en meget stor tak til dig, Karin Salling, for at det kunne lade sig gøre,« tilføjede Cecilie Harbo Pedersen henvendt til Karin Salling, der i sin egenskab af næstformand for Salling Fondene overværede koncerten og var begejstret.

»En skøn oplevelse«

»Det var en skøn oplevelse. Jeg er meget tilfreds, og så er flygelet jo leveret af sønnen til vores gamle præst, Broder Wandahl, der viede min mand og jeg i Risskov. Broder var helt vidunderlig og en humoristisk, dejlig præst,« sagde Karin Salling efter koncerten med henvisning til at Poul Wandahl, partner hos Pianokompagniet i Århus, også var til stede ved koncerten.

Til spørgsmålet om, hvorfor Købmand Herman Sallings Fond betænker formål som Trige Sognegårds nye flygel, sagde Karin Salling:

»Vi betænker mange kirker, fordi kirken betød meget for min mand. Han mistede sin første hustru i barselsseng. Herman sagde ofte, at det eneste sted han fandt ro, det var i kirken. Siden dengang gik han i kirke minimum hver fjortende dag,« sagde Karin Salling.

Lene Buch Rasmussen modtog et varmt bifald for sin koncert med musik af Beethoven, Schumann og Grieg.

Som repræsentant for Købmand Herman Sallings Fond overværede Karin Salling koncerten til indvielse af det nye flygel. Hun ses her sammen med organist Cecilie Harbo Pedersen, der fremover får glæde af at spille på det smukke instrument ved arrangementer i Trige Sognegård.

Efter koncerten blev der serveret forfriskninger og tapas-kager til cirka 50 fremmødte.