Torsdag den 11. april kl. 19.30 i Trige Sognegård vises filmen ‘Hævnen’ med efterfølgende debat om filmen.

‘Hævnen’ er et bevægende drama og en nervepirrende thriller i ét, en fortælling om mennesker, der prøver at gøre det gode, og som konstant må vende den anden kind til, indtil bægeret er fyldt, og kun hævntørsten står tilbage.

Efterfølgende debatterer vi filmen, og der serveres popcorn og påskeæg.

Om filmen: “Hævnen” (2010) er en stort anlagt fortælling om venskab, hævn og utroskab. Filmen trækker spor fra den brutale hverdag i en afrikansk flygtningelejr til den postkort-smukke idyl i en sovende dansk provinsby. Anton arbejder som læge i en nødhjælpsorganisation og pendler mellem en flygtningelejr i Afrika og sit hjem i Danmark, hvor han har to små sønner. Han har svigtet sin elskede kone Marianne, og de prøver nu at vænne sig til et liv uden hinanden. Sideløbende begynder Antons 10-årige søn Elias at blive venner med den nye dreng i klassen, Christian. Dette usædvanlige venskab udvikler sig snart til en foruroligende alliance, som truer med at ødelægge landsbyidyllen for altid. “Hævnen” er et bevægende drama og en nervepirrende thriller i ét, en fortælling om mennesker, der prøver at gøre det gode og som konstant må vende den anden kind til, indtil bægeret er fyldt og kun hævntørsten står tilbage.

Filmen er instrueret af Susanne Bier efter manuskript af Anders Thomas Jensen. I de bærende roller ses Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen og Markus Rygaard.

X