Mandag den 11. oktober kl. 19 i Trige Sognegård er der foredrag med Preben Kok, der har skrevet bogen ‘Arvegods’. Arrangementet følges siden op af en studiekreds.

Når et menneske i 2021 har levet i over 70 år er det helt almindeligt at have samlet en masse nyttig viden, fortællinger og erfaring, som ofte har været givet videre i generationer. Det hele er blevet gjort tilgængeligt blandt andet gennem forældrene, familien, morgensangen, bibelhistorierne og bøgerne i skolen, den almene dannelse, kirkeklokkerne og den danske sangskat.

Det har været til gavn i både vanskelige og lykkelige situationer og kan kaldes for almengyldige ledsagehistorier eller arvegods. De yngre generationer i 2021 lever et liv som ofte baserer sig på at navigere i en individualistisk livsstil, hvor de fleste ønsker at være unikke. Mange af de værdifulde ledsagehistorier synes glemt, og der mangler ofte noget at læne sig op ad når livet brænder på.

Preben Kok ønsker med foredraget at gøre opmærksom på hvad vi i nutiden går glip af, som for bare få år siden var alment gældende og som kan være særdeles værdifuldt arvegods at give videre til de næste generationer. Så kom og opdag, hvad der ligger af værdifulde erfaringer i dine gemmer – og i kirken.

Tilmelding er nødvendig på tlf. 61 15 03 80.

Opfølgende studiekreds

Efterfølgende vil vi lave en studiekreds, hvor vi læser og debatterer bogen ”Arvegods”, som udkom i forsommeren 2021. Det kommer til at foregå torsdage i uge 43, 45 og 47 fra kl. 19.00-21.00 i Trige Sognegård.

Tilmelding er nødvendig til Trine Gjørtz på: tg@km.dk