Torsdag den 28. februar kl. 10 i Trige Sognegård indbyder Højskolen Vildrosen alle interesserede til foredrag ved Hans Trier, speciallæge og historiker, Slagelse.

I 2018 var det 100 år siden, verden blev ramt af den spanske syge – en influenzaepidemi, der dræbte over 50 millioner mennesker. I Danmark døde op mod 18.000 overvejende yngre mennesker i løbet af de to år, epidemien hærgede.

Det var den største medicinske katastrofe herhjemme i flere århundreder og en af de største udfordringer, det danske sundhedsvæsen nogensinde har stået over for.

Da epidemien rasede, levede befolkningen i frygt og angst, mens tusindvis af raske danskere frivilligt og selvopofrende hjalp de syge medborgere.

Hans Trier er cand. mag. i historie og speciallæge i samfundsmedicin. Han udgav i marts 2018 bogen ‘Angst og engle – Den spanske syge i Danmark. I sin karriere som ansat ved Statens Serum Institut og som embedslæge har han deltaget i bekæmpelsen af epidemier på lokalt og nationalt niveau.

Bogen ‘Angst og engle’ er i øvrigt blandt de nominerede til prisen som Årets historiske bog 2018 – en afstemning som pågår frem til 15. marts 2019.

Alle er velkomne til foredraget. Der er fri entré.

X