»Det er en gave til os herude, at vi har været i stand til at få det samarbejde i gang,« siger formanden for Trige Menighedsråd Lilly Pedersen om det ugentlige tilbud om kvik-test i Trige Sognegård.

Interessen for lokalt at blive kvik-testet for Covid-19-smitte var stor, da der onsdag var premiere for tilbuddet i Trige Sognegård. Nyskabelsen er blevet til i et samarbejde mellem Trige Menighedsråd og Aarhus Kommune.

Ti minutter inden der blev åbnet for testningen i sognegårdens sal, havde cirka 20 personer dannet en kø, der strakte sig helt ud til fortovet ved Lergravvej.

Eftermiddagen igennem strømmede yderligere borgere op således at i alt 145 benyttede sig af muligheden. Tilbuddet gentages hver onsdag kl. 14-19 så længe behovet findes.

»Det er en gave til os herude, at vi har været i stand til at få det samarbejde i gang med kommunen. Folk står herude og er glade for at det kan lade sig gøre,« siger formanden for Trige Menighedsråd Lilly Pedersen.

Samme tilgang har sognepræst Trine Gjørtz for hvem covid-19-test og kirkeligt liv sagtens kan gå hånd i hånd.

»Det er jo en udfoldelse af samfundssind. I Trige Menighedsråd synes vi det er en fantastisk chance for at kunne bidrage til kriseberedskabet. Som kirke bidrager vi på mange måder og i mange sammenhænge. Her bliver det bare meget tydeligt og konkret,« siger Trine Gjørtz.

Glæde over lokal testmulighed

Det hele kom i stand efter en henvendelse fra borgmesteren til provstiet. Efterfølgende kontaktede provsten Trige Menighedsråd, og her var rådet selvfølgelig med på ideen. De spontane reaktioner i køen var også positive.

»Flere sagde, at det var godt at vi som kirke kunne stille med disse rammer, og vi bruger jo ikke rummene lige nu på grund af nedlukningen. Jeg kan høre at folk er glade for at kunne blive testet, når de lige kommer forbi, hvis de skal i Brugsen eller op i Rema,« lød det fra Trine Gjørtz efter at have “hilst på” i køen.

De 145 fremmødte var resultatet af en kommunikation angående tilbuddet via den lokale Facebook-gruppe, ligesom medarbejderne i Helhedsplanen i Trigeparken også har medvirket til at promovere initiativet.

Der er en ny chance for at blive testet lokalt på onsdag kl. 14-19.

Helle Jørgensen, projektleder for det boligsociale projekt Helhedsplanen Trigeparken, uddelte små poser med mundbind til de fremmødte i køen ved Trige Sognegård. På fotoet øverst er det menighedsrådets formand Lilly Pedersen og sognepræst Trine Gjørtz, der giver hinanden “en albuehilsen” på det vellykkede initiativ.